בדיקת הבניה והשלד
אוגוסט 14, 2019בדיקת ריצוף
אוגוסט 14, 2019
שלב ביצוע הטיח הוא אחד השלבים החשובים, אשר יקבע את איכותו של הבניין.
תפקידו של הטיח הוא לשמש ככיסוי קשיח ומישורי של הבלוקים והבטונים, שמהם עשוי שלד הבית. תקנות התכנון והבניה והתקנים הישראלים קבעו במפורש דרישות ברורות ביחס לקשיחות הטיח וחוזקו, איכות ההידבקות של הטיח לשלד המבנה, מישוריות הטיח, עובי הטיח ומראהו הכללי. לא כל סדק או בליטה עשויים להעיד על כך שהטיח פגום. הרכיבו של הטיח הוא פרמטר בסיסי, אשר ישמר את חוזקו של הטיח, את יכולת העיבוד של עבודת הטיח, וכן את מניעת היוצרות סדקים בעתיד.
חלק חשוב מעבודת הטיח הוא מתן פתרונות הנדסיים נכונים באזורי השקה בשימוש בין חומרים שונים בבניה, כגון: בלוקים ובטון, איטונג ובטון, "בניה דקה" ("כיסי חלונות") בצד "בניה רגילה" ועוד. ביצוע טיח נכון באזורי ההשקה הנ"ל ימנע סדיקה ותופעות ויזואליות מכוערות בתקופת השימוש במבנה.
כאן המקום להדגיש כי במקרים מיוחדים, למשל: במרחבים מוגנים (ממ"ד, ממ"ק וכיוצ"ב), או בישובים בעלי סביבת אקלים מיוחדת, הרכב הטיח ויישומו שונים מאוד מהטיח הרגיל המקובל. במקרים אלה הטיח צריך להיעשות ע"פ תקנות הג"א או ע"פ התקנים ת"י 1920 (התקן לעבודות טיח - 2 חלקים), ת"י 5075 (התקן למערכות ציפויים במרחבים מוגנים) ות"י 1045 (התקן העסוק בבידוד תרמי של מבנים - 6 חלקים).